Gryderet
(4 personer)
1 ½ kg oksebov
300 g svinefedt eller olivenolie
2 løg
4 modne tomater
2 glas rødvin
600 g ærter
8 sorte peber
½ liter tør hvidvin
1 kg kartofler
1 bundt af krydderurter: laurbærblade, timian og fennikel
salt
Til saucen:
15 g mandler
20 g pinjekerner
3 biscotti småkager
4 fed hvidløg
1 glas tør hvidvin
et par tråd safran
Skær kødet i tern. Tilføj tomaterne skårede i tern samt revet løg og krydderurterne. Tilføj peberkornene, rød- og hvidvinen. Lad kødet marinere i køleskab i 2 døgn.
Varm olien i en gryde, tilføj det marinerede kød, tomaterne, løgene og krydderurterne uden den væske de har marineret i. Gem den til senere brug. Sæt låget på og efter 20 minutter tilføj marinaden. Når den er kogt ind til det halve, tilføj så meget vand at kødet er dækket. Lad det simre på lav blus.
Tilføj ærterne og kartoflerne, der er skrællede og skåret i mindre stykker.
Lav basen til saucen med at mase mandlerne, pinjekernene, biscottierne og hvidløgsfedene i en morter sammen med safran og vinen. Tilføj denne pasta til gryden i sidste øjeblik.