RosenkålPuré 700 g rosenkål                                               
Salt til kogning
50 g smør
Havsalt
Friskkværnet sort peber
1 spsk. honning
1 spsk. citronsaft

Marinade.
Saft og skal af ½ økologisk citron
1 dl koldpresset rapsolie
½ tsk. honning
Havsalt
Friskkværnet sort peber

 

 

Salat.
2 skalotteløg
1 lille håndfuld bredbladet persille
tiloversblevne rosenkålsblade fra puréen

Puré.
Skyl rosenkålene, skær det nederste af roden, og fjern yderbladene, indtil de ikke slipper af sig selv. Gem de pæne yderblade til salat og kom dem i koldt vand. Kass´er de grimme blade. Bring en gryde med vand og salt i kog. Skær rosenkålenshjerterne i kvarte, og blanchér i 1 2 minutter, til de er møre, men ikke overkogte. Kom de varme rosenkål direkte over i en foodprocessor, og kør til en puré med koldt smør, salt peber, honning og citronsaft.

Marinade.
Bland en marinade af citronsaft og - skal, rapsolie og honning. Smag til med salt og peber.

Salat.
 Skær skalotteløgene i fine skiver, og hak persillen groft. Hæld vandet fra rosenkålene, og tør dem i salatslyngen eller på et viskestykke. Bland rosenkålsbladende med løg og persille, og vend det hele sammen med marinaden. Tjek for salt og peber endnu engang, og anret salaten på toppen af puréen. Server salaten lun eller kold..

Tip: Hvis rosenkål koger for længe, får de en ret bitter smag og kommer til at lugte (og smage) fimset.