Udskriv

Søndag aften stod på kyllingeoverlår og dertil havde jeg luret på kombinationen af rødbeder og appelsin sammen. Ikke mindst fordi farverne er fantastisk smukke når de blandes.

Opskriften er fra oktober-udgaven af Hjemmets bedste mad og er helt sikkert en keeper! I originalen skulle der nu frisk mynte over, men synes de små planter i butikkerne var ret dyre når jeg skulle bruge så lidt, så jeg brugte lidt tørrede.

Skræl rødbederne og skær dem i tynde både/stave.
Riv skallen af den ene appelsin og rør den sammen med balsamico, salt, peber og den ene spsk. olivenolie.
Pil appelsinerne og del dem i både.
Vend rødbeder og appelsiner sammen med olivenolie, salt og peber. Kom dem i et fad, læg stanniol over og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter. Tag stanniolen af og bag yderligere 15 minutter - mærk efter hvornår rødbederne er møre.
Vend dressingen i eller server ved siden af.