Oksegryde med pærer

1 ½ kg oksekød (bov, klump, tyksteg)
6 store pærer
3 dl olivenolie
100 g mel
2 løg
4 modne tomater
1 laurbærblade
1 glas vin
1 lille glas snaps
1 lille kanelstang
oregano
2 kryddernelliker
salt
vand


Vend kødet i melet og krydr det med salt. Brun det i gryden, tilsæt løg, skåret i ringe, kanel, oregano og kryddernelliker.
Når grøntsagerne har taget farve, tilsæt tomaterne, som du har pureret i forvejen. Lad det småsimre 5 minutter og hæld vin og snaps i. Lad det koge ind, tilsæt vand og forsat med at småsimre.
Når kødet er næsten færdig, del pærerne i 4 stykker, tilsæt dem i gryden og lad den simre med låg på indtil de er møre.
Sker kødet i skiver og server med saucen.