Oksegryde

1 kg oksebov
150 g olivenolie eller svinefedt
2 løg
1 gulerode
50 g mel
2 glas vin
2 porrer
5 modne tomater
1 helt hvidløg
1 bundt krydderurter med: timian, laurbærblade, oregano og salvie
Ærter, gulerødder og kartofler
Salt og peber
Mel

Varm olien i en gryde og brun oksestykkerne, skåret i 2 x 2 cm tern, som er vendt i mel og krydret med salt. Fjern fra gryden og sæt til side.

I den samme olie brun det hele hvidløg, løg, guleroden og porrerne, disse hakket fint. Når de er brun, tilsæt tomaterne hakket i tern.

Tilsæt mel og lad det tage farve. Held lidt vand i og lad det småsimre 5 minutter. Tilsæt kødet tilbage i gryden, hæld mere vand i hvis det er nødvendigt og læg låg på. Lad det småsimre.

Når der mangler 30 minutter til kødet er færdig, fjern alle kødstykkerne fra gryden og hæld saucen igennem en si for at fjerne grøntsagerne. Man kan også vælge at purere dem i saucen med en blender. Vend kødet tilbage i saucen sammen med ærter, gulerødder og kartofler og vinen. Lad gryden småsimre indtil grøntsagerne er møre. Krydr med salt og peber.