Kyllingegryde
2 l vand
2 tsk salt
3 kyllingeben med ryg
2 gulerødder
1 store løg
8-10 hele hvidpeber korn
2 laurbærblade
50 g smør
2 spsk mel
½ tsk karry
ca. 1 l bouillon
salt, hvidpeber og sukker
2-3 spsk citronsaft
1 dl fløde
Kog kyllingebenene i en stor gryde med vand med salt. Lad det simre, fjern skummet.
Skær gulerødderne i skiver, pil løget og skær det i halve. Tilsæt grøntsagerne samt peber og laurbærbladene. Lad gryden småsimre i 1 time. Hæld mere vand i hvis det er nødvendigt.
Fjern kyllingebenet fra gryden, lad dem køle lidt ned og fjern kødet fra benet. Gem kyllingefonden.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og karryen, lad det tage farve. Tilføj kyllingefond en suppeske ad gangen, bliv ved at røre i det. Lad det småkoge lidt indtil saucen har fået den ønskede konsistens.
Tilsæt kyllingekødet til gryden. Smag til med salt, hvidpeber, sukker og citronsaft.
Tilsæt fløden til sidst, kog det op og tjek smagen.