Kylling med 40 fed hvidløg


(4 personer)

En kylling på 1,250 g, hel eller skåret i 4-6 stykker
40 fed hvidløg med skal
3 spsk olivenolie
2 gulerødder skåret i staver
2 spsk frisk estragon, snittet fint
2-3 grene frisk persille, snittet fint
2 spsk brandy
1 glas tør hvidvin
salt og peber

Tænd ovnen til 160 grader. Brun kyllingen i en gryde, der kan være i ovnen. Svits den 8-10 minutter. Efter den er brunet, fjern den fra gryden og sæt til side.
Dernæst svits hvidløgene, gulerødderne og urterne, rør rundt i dem mens de brunes.
Tilføj kyllingen tilbage i gryden, samt brandy og hvidvin. Smag med salt og peber. Sæt låget på og sæt gryden i ovnen i 1 ½ time.

De bløde hvidløgsfed kan smøres på kyllingekødet eller på brødet. Server kyllingen med kogte grønne bønner og grøntsager.