Udskriv

Gryderet

(4 personer)

1 ½ kg oksebov

300 g svinefedt eller olivenolie

2 løg

4 modne tomater

2 glas rødvin

600 g ærter

8 sorte peber

½ liter tør hvidvin

1 kg kartofler

1 bundt af krydderurter: laurbærblade, timian og fennikel

salt

 

Til saucen:

15 g mandler

20 g pinjekerner

3 biscotti småkager

4 fed hvidløg

1 glas tør hvidvin

et par tråd safran

 

Skær kødet i tern. Tilføj tomaterne skårede i tern samt revet løg og krydderurterne. Tilføj peberkornene, rød- og hvidvinen. Lad kødet marinere i køleskab i 2 døgn.

Varm olien i en gryde, tilføj det marinerede kød, tomaterne, løgene og krydderurterne uden den væske de har marineret i. Gem den til senere brug. Sæt låget på og efter 20 minutter tilføj marinaden. Når den er kogt ind til det halve, tilføj så meget vand at kødet er dækket. Lad det simre på lav blus.

 

Tilføj ærterne og kartoflerne, der er skrællede og skåret i mindre stykker.

 

Lav basen til saucen med at mase mandlerne, pinjekernene, biscottierne og hvidløgsfedene i en morter sammen med safran og vinen. Tilføj denne pasta til gryden i sidste øjeblik.