Lammekølle i gryde

(4 personer)

1 udbenet lammekølle på 1 ½ kg

½ liter rød vin

2 ½ dl rødvinseddike

100 g bacon

5 fed hvidløg

15 små løg

1 tsk paprika

4 gulerødder

2 liter oksebouillon

6 pastinakker

125 g svinefedt eller olivenolie

1 bundt krydderurter lavet af kvister af timian, laurbærblade og rosmarin

 

Lav oksebouillonen med suppeben og grøntsager: 1 gulerod, 1 løg, 1 blegselleri, 1 porre og hvidløgsfed. Lad den koge 1 times tid, fjern grøntsagerne og benene, sæt den til side. Eller brug bouillontern.

 

Lav snitter i kødet med en skarp kniv og tryk bacon stykkerne ind i dem. Varm svinefedtet eller olien og brun kødet på alle sider. Tilføj løgene til fadet og brun dem. Efter 10 minutter tilføj gulerødderne, som er skåret i små tern, paprikaen, rødvinen og rødvinseddiken og lad den koge ind til halv.

 

Tilføj hvidløgsfeddene, skåret i skiver, krydderurterne og bouillonen. Sæt låg på og lad det småsimre med lav temperatur. Husk at vende kødet en gang i mellem.