Lammekølle i gryde
(4 personer)
1 udbenet lammekølle på 1 ½ kg
½ liter rød vin
2 ½ dl rødvinseddike
100 g bacon
5 fed hvidløg
15 små løg
1 tsk paprika
4 gulerødder
2 liter oksebouillon
6 pastinakker
125 g svinefedt eller olivenolie
1 bundt krydderurter lavet af kvister af timian, laurbærblade og rosmarin
Lav oksebouillonen med suppeben og grøntsager: 1 gulerod, 1 løg, 1 blegselleri, 1 porre og hvidløgsfed. Lad den koge 1 times tid, fjern grøntsagerne og benene, sæt den til side. Eller brug bouillontern.
Lav snitter i kødet med en skarp kniv og tryk bacon stykkerne ind i dem. Varm svinefedtet eller olien og brun kødet på alle sider. Tilføj løgene til fadet og brun dem. Efter 10 minutter tilføj gulerødderne, som er skåret i små tern, paprikaen, rødvinen og rødvinseddiken og lad den koge ind til halv.
Tilføj hvidløgsfeddene, skåret i skiver, krydderurterne og bouillonen. Sæt låg på og lad det småsimre med lav temperatur. Husk at vende kødet en gang i mellem.