Danske frikadeller

(4 personer)

½ kilo hakket oksekød og flæsk

1 æg

4 spsk mel

1 finthakket løg

2 spsk finthakket knoldselleri

1/3 pilsner

reven muskatnød efter smag

salt og friskkværnet sort peber

en blanding af god olivenolie og økologisk smør til stegning.

 

Det hakkede kød tilsættes løg og mel under omrøring. Rør ægget ind i denne masse. Kom øllet i lidt ad gangen, stadig mens der røres. Tilsæt nu den finthakkede knoldselleri og krydr med muskatnød, salt og friskkværnet sort peber.

 

Denne fars bør hvile en halv times tid, hvorefter olie og smør smeltes sammen på en pande med høje kanter. Frikadellerne formes med en spiseske og sættes på, når fedtstoffet bruser let. Dæmp varmen lidt og steg dem, til de er gyldenbrune med mørke toner i overfladen.

 

Tilbehør: Kartofler eller flødestuvet hvidkål. Øl.