Italienske polpette

 

(5 personer)

 

200 g hakket svinekød

200 g magert hakket oksekød

3 små kogte mosede kartofler

4 spsk friskreven parmesan

4 spsk friskreven Pecorino Romano (fåremælksost)

3 skiver grofthakket Parmaskinke

2 piskede æg

3 fed finthakket hvidløg

1 håndfuld hakket persille

4 friske, hakkede salvie-blade

1 tsk fri, hakket mynte (eller tørret)

salt og peber efter behag

saften af en citron

½ tsk reven muskatnød

majsmel

rigeligt med olivenolie til stegning

 

Bland kød og kartofler grundigt med de øvrige ingredienser. Lad denne fars stå og hvile lidt, så smagen fra grønt og urter kan trænge ind i kødet. Form derpå små runde kødboller, ca 2 ½ cm i diameter og rul dem i majsmel. Når du har 10-15 stykker, kommes de på panden i rigeligt hed olivenolie. Steg dem til de er gyldenbrune og sprøde.

 

Tilbehør: Ovnstegte tomater med urter og Parmesan-ost.