Spanske albóndigas (frikadeller)
30 – 35 stk
675 g hakket oksekød (eller okse- og lammekød)
1 mellemstore løg, hakket
3 fed hvidløg, hakket fint
1 æg
2 spsk mandlermel
1 spsk paprika
1 spsk stødt kommen
¼ tsk stødt kanel
4 spsk finthakket persille
Til saucen:
2 spsk jordnøddeolie
2 spsk fennikelfrø
1 glas hvidvin
2 spsk anislikør, Pernod eller Ricard
400 g hakkede tomater
1 spsk tomatpasta
Bland alle ingredienserne sammen. Form små, runde frikadeller på størrelse med en valnød.
For at lave saucen, varm olien langsomt op, tilføj fennikelfrøerne og lad dem stege indtil de begynder at ”poppe”. Tilføj hvidvinen og anis og lad det småsimre 2 minutter, derefter tilføj de hakkede tomater og tomatpastaen, som man først har blandet med 150 ml vand. Smag med salt og peber og lad det småsimre yderligere 10 minutter.
Tilføj frikadellerne i saucen og lad dem småkoge for ca. 20 – 30 minutter. Vend dem om halvvejs. Tilføj vand til saucen hvis man synes den er for tyk.